Benieuwd hoe kinderen, ouders en teamleden de Van Kinsbergenschool ervaren? Dat vertellen ze graag zelf! De kinderen geven enthousiast aan wat ze wel en niet leuk vinden op school, ouders onderbouwen hun keuze voor deze school en delen hun ervaringen en de teamleden lichten hun ambities, sfeer en de manier van lesgeven toe. 

Maak kennis met: de kinderen
Naomi (5) – groep 2

“Ik vind in de poppenhoek spelen leuk. Dan kan ik doen alsof ik in een vliegtuig zit.
En Engels vind ik heel leuk.
We leren steeds meer engelse woorden.ik vind het zo leuk om verhalen te vertellen.We werken over Italië.
En ik weet  wel veel over Italië.In Italië hebben ze niet gewone boten zoals in Nederland.Maar ze zijn platter en heten gondels.
Ik leer veel cijfers en letters.En ik ben goed in tekenen.

Amelie (5) – groep 2

Ik vind tekenen leuk.Ik vind leuk dat ik op school zit.Omdat ik dan kan  leren welke landen er zijn.
En dat ik kan lezen.We werken over Pippi Langkous en Zweden, Curaçao en Italië.
Soms gaan we ook naar de oude mensen toe.Daar gaan we zingen voor de oude mensen.

Esmee (8)  groep 4

"Ik vind deze school leuk. Soms make de jufrouwen alltijd leuke grapjes.
Ik heb leuke vriendinnen op school.En mijn leukste vak is OGO.We wisselen de thema's.Ik vind italie heel leuk en ik vind Pippi heel leuk.
We leren ook kleine woordjes engels.Bijna altijd zijn het moeilijke sommen.
Maar ik denk dan altijd: eerst nadenken dan je vinger opsteken.

Abdirahman (10) – groep 7

“Dit is een hele leuke school met leuke juffen die grapjes maken en veel met je kletsen. Ook krijgen we goede lessen, dat vind ik vooral belangrijk! Ik kwam hier in groep 2, toen deden we alleen maar spelletjes. Vanaf groep 3 leerde ik meer dingen zoals lezen en schrijven. Geschiedenis hebben we niet zo vaak, maar dat is mijn lievelingsvak. Vooral over Egypte, de Romeinen of de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
De juffen leggen alles goed uit, daarom is er niet zoveel dat ik moeilijk vind. Als er kinderen zijn die iet niet goed snappen, mogen ze met een groepje naar de gang waar ze extra uitleg krijgen. De juffen zijn leuk en geven heel goed les, de kinderen zijn leuk en lief. Ook de directrice is heel lief en kent iedereen goed. Vaak ga ik naar boven, langs haar kantoor, om te zwaaien of even te praten. Als ze rondleidingen geeft dan komt ze in elke klas kijken en zwaait naar ons.
Juf Inge heeft hier zelf op school gezeten en heeft in het huis gewoond van Admiraal van Kinsbergen. Dat vind ik wel bijzonder! Ze weet ook veel van de geschiedenis.
Bij ons op school wordt niet gepest, we krijgen les over waarom pesten niet leuk is. Er wordt wel eens geplaagd, maar dat is alleen grappig. We zijn allemaal welkom of je nu dik of dun bent, een ander geloof hebt of een andere huidskleur. Uit Somalië, China, Syrië of Nederland: iedereen hoort erbij!”

Mette (10) – groep 7
“OGO is het allerleukst hier op school. We hebben dan een thema – bijvoorbeeld beroepen – en doen verschillende dingen zoals knutselen of schrijven. We knutselden de kleding van beroepen en mochten verkleed komen. Ik kwam als advocaat, want dat is het beroep van mijn vader. Als het thema klaar is, moeten we vaak raden wat het nieuwe thema wordt en hangen er hints in de klas. We werken bij rekenen of spelling met tablets, dat is makkelijk omdat je meteen ziet wat er goed of fout gaat. Ook kunnen we via Google informatie zoeken voor een muurkrant of presentatie.
Spelling vind ik niet zo leuk, omdat het heel streng is en ik letters dan soms wel vijf keer opnieuw moet schrijven! Dit gaat wel steeds beter. Het moeilijkste dat ik hier geleerd heb is procenten uitrekenen of grote keersommen. Juf helpt me gelukkig goed, als ik m’n vinger opsteek.
Waarom andere kinderen ook naar deze school moeten komen is omdat het hier altijd heel gezellig is! We kunnen samen leuk kletsen, er is veel aandacht voor je en iedereen let goed op elkaar. Je kunt hier fijn leren: steeds iets meer, waardoor je meer weet. Ook is het hier heel gezellig en zijn er aardige juffen en kinderen. Je leert hier op een makkelijke manier. Het wordt steeds een beetje moeilijker, maar dat heb je helemaal niet door!”

Maak kennis met: de ouders

Daniëlla (32) ★★★★★
De Van Kinsbergenschool is een fijne en gezellige, kleine school waar ieder kind gelijk is. De manier waarop onderwijs wordt gegeven, spreekt ons enorm aan. Door het Ontwikkelingsgericht Onderwijs leren de kinderen op een speelse manier. Ik ben blij dat wij voor deze school hebben gekozen voor onze kinderen.

Anoniem (44) ★★★★☆
Ik koos voor deze school om de openheid, en omdat de keuze van kinderen wordt gerespecteerd en gevolgd. Ook is er respect voor elke religie en afkomst. Daarnaast ook voor de kwaliteit van het onderwijs. Wat ik vind van het onderwijs is voor mij lastig, omdat ikzelf hier geen onderwijs volg. Ons kind geeft aan het naar haar zin te hebben. Ze kan het onderwijs goed volgen en voelt de ruimte om vragen te stellen als ze iets niet begrijpt. Wat ik prettig vind, is dat de school het omgaan van kinderen onderling in goede banen leidt.

Cindy (34) ★★★★☆
Dit is mijn eigen basisschool geweest en ik heb er goede herinneringen aan! Het onderwijs bevalt prima.

Anoniem (46) ★★★★★
De reden om voor de Van Kinsbergenschool te kiezen was dat het een neutrale school is. Het is een prettige en kleinschalige school met een fijne manier van leren.

Anoniem (39) ★★★★☆
Omdat het een openbare school is met niet teveel leerlingen heb ik voor deze school gekozen. Ik vind het onderwijs goed.

Michelle (28) ★★★★★
We kozen voor deze school omdat mijn vriend hier vroeger ook op zat en de familie er bekend mee is. De school vind ik supergoed: als er wat is kan je er altijd terecht. Er werken lieve mensen en het onderwijs is ook goed.

Anoniem (37) ★★★★☆
De school heeft kleinere klassen en ze doen veel leuke dingen met de kinderen, daarom heb ik voor de Van Kinsbergenschool gekozen. De school en het onderwijs vind ik goed. Een kind dat niet goed kan meekomen wordt goed begeleid, en kan een kind goed leren dan wordt daar ook naar gekeken.

Judith (46) ★★★★☆
Deze school kozen we om het openbaar onderwijs, het onderwijsconcept, de locatie en sfeer. Het is een leuke school, waar aandacht is voor de kinderen. Ik heb een positief beeld, maar er zijn te weinig momenten waarop de ouders in de school kunnen kijken. Ik heb geen beeld van de groep, kinderen en ouders.

Stefan (48) ★★★★★
Omdat het een vrij kleine school is met een toegankelijk team en een nuchtere kijk op onderwijs koos ik voor de Van Kinsbergenschool. Het is een kleine school met een prettige, positieve sfeer. De kinderen voelen er zich thuis - nog nooit een wanklank gehoord over de school of onderwijzers. Kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht en kunnen vaardigheden op eigen niveau doen (als ze bijvoorbeeld beter zijn dan het gemiddelde) en met extra taken specifieke kennis en vaardigheden bijspijkeren (als ze iets achter blijven op het gemiddelde).

Janneke (41) ★★★★☆
We hadden eerst voor een andere school gekozen, maar daar hadden ze geen tijd. Door Els zijn we bij deze school gekomen. Het bevalt goed en we zijn zeer tevreden over hoe ze Niels en Lisa lesgeven.

Anoniem (42) ★★★★★
Deze school koos ik omdat ik het ontzettend leuk vond om te zien dat de leerlingen van groep 7/8 de leerlingen van groep 1/2 kenden. De sfeer op school en het niveau van onderwijs zijn goed. Leerlingen leren door te doen en er zijn veel excursies. Ik ben zeer tevreden over school. Het Ontwikkelingsgericht Onderwijs werkt ontzettend goed. Leerlingen pikken veel op van de theorie, omdat het ook grotendeels uit henzelf komt

Anoniem (44) ★★★★☆
Ik heb voor de Van Kinsbergenschool gekozen omdat het een openbare school is. Het is er leuk en de kinderen kunnen zich hier goed ontwikkelen.

Marieke (44) ★★★★☆
De Van Kinsbergenschool is een gezellige, kleine openbare school met aandacht voor de kinderen. Het is een prima school met goed verzorgd onderwijs, afgewisseld met leuke, interessante thema’s.

Marco (50) ★★★★☆
Om het neutrale onderwijs heb ik voor deze school gekozen. Het is een mooie, nieuwe school en het onderwijs is goed.

Nancy (46) ★★★★★
Het neutrale onderwijs op de Van Kinsbergenschool sprak ons aan. Vandaar de keuze. Een prima keuze blijkt! Fijn onderwijs waar de leerlingen met en van elkaar leren op een prachtige, nieuwe locatie.

Jo (44) ★★★★★
Ik koos voor deze school omdat deze openbaar is. De school en het onderwijs vind ik goed.

Anoniem (40) ★★★★☆
Deze school is klein met een persoonlijke benadering, naar het kind maar ook naar de ouders. Het is een openbare school (geen bijbel) met goed onderwijs dat waar mogelijk wordt aangepast aan het niveau van het kind.

Anoniem (47) ★★★☆☆
We hadden geen andere keuze dan deze school, in verband met verandering van school, maar het onderwijs is goed.

Maak kennis met: het team

Ilona – TSO coördinator
“Al zestien jaar regel ik de tussenschoolse opvang op de Van Kinsbergenschool. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de kinderen hier terecht voor een complete broodmaaltijd. Lekker vers brood van de bakker, wat drinken en als afsluiter een stuk fruit. Gezond en voor sommige kinderen zelfs de enige echte maaltijd die ze krijgen op een dag.
Drie jaar geleden kwamen er vijf kinderen, nu blijven er gemiddeld zo’n 40 tot 50 kinderen over. Dat is bijna de helft van alle leerlingen. Een hele coördinatie, waarbij ik soms wel streng moet zijn. Duidelijkheid is belangrijk, maar er is ook ruimte om lekker te spelen want het is toch vrije tijd. Op bijzondere dagen zorgen we voor wat lekkers en soms bakken we een stapel pannenkoeken. De meeste kinderen blijven graag op school eten, ze vinden het heel leuk! Vaak werken de ouders en is het een praktische oplossing, maar soms blijven ook de kinderen die wél naar huis kunnen omdat ze het hier zo gezellig vinden.”

Teamleden
“We kennen elkaar en worden écht gekend.”

“De Van Kinsbergenschool heeft het enige nieuwe gebouw van Elburg. Mooie nieuwe materialen en hoge ruimtes. Een fijn klimaat om in les te geven.”

“We willen de leerlingen graag meegeven dat ze hun dromen moeten najagen, zichzelf moeten zijn en er écht voor gaan. Onze wens is dat ze met een fijn gevoel terugkijken op hun basisschooltijd. Hier pakken we hun koffer in voor de rest van de reis. Daarmee kunnen ze zelf op pad om nieuwsgierige, kritische mensen te worden, die met zelfvertrouwen de wereld ontdekken. Wij geloven dat ze dit nodig hebben in dit tijdperk.”

“Kom sfeerproeven op onze school, overal kijken en luisteren. Wees kritisch en nieuwsgierig om te ontdekken wat de Van Kinsbergenschool voor jóuw kind kan doen!”

“Deze school helpt kinderen de overstap te maken van de wereld thuis naar de ‘grotemensenwereld’. We leren spelenderwijs in thema’s om betekenis te geven aan de leerstof. Niets is zo leerzaam als samen op ontdekkingstocht gaan! Van in de bus tot naar het verzorgingstehuis: leren gaat bij ons veel verder dan je eigen klaslokaal. Op de Van Kinsbergenschool is ruimte voor verschillen en de diversiteit van alle kinderen. Als leerkracht zie ik elk kind en bied het de om zich op zijn eigen manier en tempo te ontwikkelen.”

Els - directeur
“De sfeer in het team is gezellig, gemoedelijk en veilig. Hierdoor weten we wat we aan elkaar hebben en kunnen we er voor elkaar zijn. De kinderen weten ons ook te vinden: niets gaat hier ongemerkt voorbij!”