De leerlingen van de Admiraal Van Kinsbergenschool kunnen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gebruik maken van de Tussenschoolse Opvang. Tussen 12.00 en 13.00 uur worden de kinderen opgevangen door het opgeleide TSO-team.

Tijdens het overblijven maken we gebruik van twee ruimtes: de BSO-ruimte en de centrale hal. De maaltijd met brood van de warme bakker bestaat uit gesmeerde boterhammen met halvarine met een keuze uit zoet of hartig beleg. Daarbij wordt er drinken geschonken en wordt de broodmaaltijd afgesloten met het eten van fruit.

Als de kinderen klaar zijn met eten, is het tijd voor ontspanning. We spelen zo veel mogelijk buiten, even een frisse neus halen. Wanneer het weer echt te slecht is kan binnen o.a. uit de volgende activiteiten worden gekozen: knutselen/kleuren, diverse spelletjes, bouwen met blokken, computeren of een boek lezen.

Inschrijven

De ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen die gebruik maken van de TSO vullen een inschrijf-/machtigingsformulier in. Hierop kan worden aangegeven of het kind standaard op vaste dagen of incidenteel gebruik maakt van de TSO. Met dit formulier geeft u een betalingsmachtiging af om de kosten voor het overblijven 1x per maand automatisch te laten incasseren. Het inschrijfformulier is aan te vragen bij de coördinator van de TSO, Ilona Groenewegen, of bij de directeur van de school. De kosten voor TSO bedragen € 3,- per keer.

De kinderen die incidenteel gebruik maken van de TSO kunnen zich op de dag zelf inschrijven op de intekenlijst, deze hangt op het prikbord boven bij de ingang van school (eerste verdieping).

Overblijfregels
Om het overblijven goed te laten verlopen hebben we 'overblijfregels' afgesproken:

• De kinderen gaan voor de maaltijd naar het toilet en wassen hun handen.
  • De TSO-leiding begeleidt de kinderen uit groep één tot en met vier de trap af.
  • De maaltijd begint pas als alle kinderen aan tafel zitten.
  • Tijdens het eten praten we op een rustige manier met elkaar en wordt er niet aan elkaar getrokken of geduwd.
  • We eten netjes en blijven zitten op de stoel en gaan niet doelloos rondlopen of rennen.
  • Niemand vindt het prettig als een ander aan zijn eten komt, dus er worden geen grapjes uit gehaald met het eten.
  • Om er voor te zorgen dat het voor iedereen rustig en veilig is, wordt er in de gang gewoon gelopen. We rennen en gillen niet.
  • Voor de veiligheid en het overzicht is van belang dat iedereen voor op het schoolplein blijft. Niemand vindt het leuk om een grote mond te krijgen. Ook de TSO-leiding en de andere kinderen vinden niet. Daarom heeft niemand een grote mond.
  • Ruzie of buitensluiten is vervelend; als er iets is ga je naar de TSO-leiding.

Het TSO-team bestaat uit:
  •  Ilona Groenewegen, coördinator
  • Trudy Hengeveld, financiële administratie
  • Nelleke de Bas
  • Corrie Rem
  • Sylvia Lamba
  • Esther Reurink, vaste invalkracht

Mail voor vragen of opmerkingen of het aanvragen van een inschrijf-/machtigingsformulier naar Ilona Groenewegen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..