De leerlingen van onze school kunnen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gebruik maken van de Tussenschoolse Opvang. Van 12.00 uur tot 13.00 uur worden de kinderen opgevangen door het opgeleide TSO-team.

De kinderen brengen hun lunch mee, gevouwen in een theedoek. De theedoek dient als placemat. In verband met corona zo hygiënisch mogelijk. Na het eten wordt de theedoek weer dichtgevouwen in de tas gedaan.

Als de kinderen klaar zijn met eten, is het tijd voor ontspanning. Minstens een half uur gaan we naar buiten, even een frisse neus halen.
Als het weer echt te slecht is kan binnen gekozen worden uit onder andere: knutselen/kleuren, diverse spelletjes, bouwen met blokken, een boek lezen.
Maar het streven is om even buiten te zijn.

Inschrijven

De ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen die gebruik maken van de TSO vullen een inschrijf-/machtigingsformulier in. Hierop kan worden aangegeven of het kind structueel op vaste dagen of incidenteel gebruikt maakt van de tso.
Met dit formulier geeft u een betalingsmachtiging af om de kosten voor het overblijven 1x per maand automatisch te laten incasseren.
Het inschrijfformulier is te verkrijgen via de coordinator van de tso, Nelleke de Bas of bij de directeur van de school. De kosten voor de tso zijn 1 euro per keer.

Overblijfregels
Om het overblijven goed te laten verlopen hebben we 'overblijfregels' afgesproken:

• De kinderen gaan voor de maaltijd naar het toilet en wassen hun handen.
  • De TSO-leiding begeleidt de kinderen uit groep één tot en met vier de trap af.
  • De maaltijd begint pas als alle kinderen aan tafel zitten.
  • Tijdens het eten praten we op een rustige manier met elkaar en wordt er niet aan elkaar getrokken of geduwd.
  • We eten netjes en blijven zitten op de stoel en gaan niet doelloos rondlopen of rennen.
  • Niemand vindt het prettig als een ander aan zijn eten komt, dus er worden geen grapjes uit gehaald met het eten.
  • Om er voor te zorgen dat het voor iedereen rustig en veilig is, wordt er in de gang gewoon gelopen. We rennen en gillen niet.
  • Voor de veiligheid en het overzicht is van belang dat iedereen voor op het schoolplein blijft. Niemand vindt het leuk om een grote mond te krijgen. Ook de TSO-leiding en de andere kinderen vinden niet. Daarom heeft niemand een grote mond.
  • Ruzie of buitensluiten is vervelend; als er iets is ga je naar de TSO-leiding.

Het TSO-team bestaat uit:
  • Nelleke de Bas, coördinator
  • Nuray Gördös
  • Daniëlla van het Goor
  • Janneke Bouwman.

Mail voor vragen of opmerkingen of het aanvragen van een inschrijf-/machtigingsformulier naar  Nelleke de Bas.